fbpx

Seizoen 2 Afl. 2: Rouw op de werkvloer, wat werkt en wat werkt niet? (deel 2)

Gepubliceerd door Patty-Lou Middel-Leenheer op

Seizoen 2 Afl. 2: Rouw op de werkvloer, wat werkt en wat werkt niet? (deel 2)

Hoe ga je om met je werk als je rouwt – en hoe kun je als bedrijf een werknemer helpen die iemand is verloren? Hoe vermijd je conflicten en hoe ga je ermee om als ze er toch zijn?

‘Vermijd conflicten’, het is het eerste advies dat je van deskundigen krijgt. Maar toch lukt dat niet altijd. Hoe kun je op een goede manier terugkeren naar je werk na een rouwperiode? En hoe pak je dat als werkgever aan? Daarover praten we in deze tweede aflevering die gaat over rouw op de werkvloer. 

Deze aflevering wordt mogelijk gemaakt door:

  • Instituut Gak wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Nederland door het investeren in maatschappelijke projecten, onderzoek en leerstoelen.
  • Bij Stichting Nabestaandenzorg werken betrokken nazorgconsulenten die u in deze moeilijke periode bijstaan en ondersteunen. Zij hebben aandacht voor uw situatie en helpen u bij de verschillende vragen waar u mee te maken krijgt.

Wij bedanken de sprekers in de podcast voor hun bijdragen:

  • Jopie van den Burg – ervaringsdeskundige en zorgmedewerker
  • Aart Harder – ervaringsdeskundige, psychotrauma practicioner en trainer 
  • Peter Tomesen – verlies- en rouwbegeleider 
  • Jakob van Wielink – coach in leiderschap, transitie en rouw 

Jakob schreef onder meer het boek ‘Professioneel begeleiden bij verlies’ en samen met Leo Wilhelm ‘Rouwregels’. Beide boeken zijn via zijn site beschikbaar. Jopie schreef over haar ervaringen het boek ‘Tot de dood ons scheidt’. Ook haar boek is via de grote boekensites beschikbaar.

We vernemen graag vragen of opmerkingen van luisteraars. Dat kan via Richard@audiodroom.nl.

Categorieën: Podcast