fbpx

Seizoen 1 Afl. 2: Als je binnenkort vertrekt

Gepubliceerd door Patty-Lou Middel-Leenheer op

Aflevering 2: Als je binnenkort vertrekt

Wat gebeurt er met je als je weet dat je gaat sterven en hoe bespreek je dat met jezelf en met de dierbaren om je heen? Welke dingen wil je echt nog gedaan hebben? Welk advies wil je iedereen meegeven? In deze aflevering praten we met Walter Kers. Sinds Walter te horen heeft gekregen dat hij ongeneeslijk zien is, houdt hij een blog bij. Zo maakt hij alles wat bij hem speelt bespreekbaar. Met zijn gezin is hij ook al bezig met zijn uitvaart. Walter kan heel openhartig vertellen over wat hij denkt dat hem te wachten staat.

Op 6 januari 2020 overleed Walter aan de gevolgen van zijn ziekte. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte met het dragen van dit verlies.

En we praten met Linda Frank van Stichting Nabestaandenzorg over wat er gebeurt als je thuiskomt na een uitvaart en het alledaagse leven weer begint. Dit blijkt voor veel mensen een grote uitdaging. Waar lopen zij tegenaan en waar kunnen ze terecht voor hulp?  

Linda vertelt wanneer zij worden gebeld, welke ondersteuning ze kunnen bieden en met wie ze samenwerken om te zorgen dat nabestaanden na een verlies gehoord en geholpen kunnen worden.

                                             

  • Met dank aan Walter Kers voor zijn openhartige bijdrage. Je kunt hier zijn blog lezen.
  • Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Nabestaandenzorg.
  • Patty-Lou Middel-Leenheer zorgde voor de presentatie, interviews, productie en teksten. Hajo Magré zorgde voor presentatie, teksten en audiomontage.
  • Een productie van https://soundslikepatty-lou.nl en https://www.audiodroom.nl.

Categorieën: Podcast